Scrisoarea unei mame disperate de sistemul de educație către Remus Pricopie

Scrisoarea unei mame disperate de sistemul de educație către Remus Pricopie
Publicat: 17/09/2014, 20:00
Actualizat: 04/09/2019, 00:34

Scrisoarea publicată pe portalul Smartwoman arată disperarea părintelui, care trece în revistă ce se întâmplă la școala la care învață copilul ei. Mama spune că toate fondurile și manualele pentru școală au ajuns la 5.000 de lei.

Iată scrisorea:

Domnule Remus Pricopie, vă mulțumesc!

Vă mulțumesc pentru că înainte de începerea anului școlar trebuie să spăl pe jos, să șterg praful, să spăl geamurile clasei unde va învăța copilul. Pentru diversitatea perspectivei de la fereastră, această clasă se schimbă în fiecare an.

Vă mulțumesc pentru condițiile deosebite oferite împreună cu primariile, de trebuie să plătesc aproape orice din clasă. Mulțumesc pentru scaunele de bancă din care ies cuie, în acest fel se învață copilul cu greutățile vieții. După cum observați, poți găsi un scop educativ în tot ce nu funcționează. Numai persoanele rău intenționate ar putea crede că legea sau siguranța copiilor contează.

Vă mulțumesc pentru cadre didactice deosebite. Unul ales pe sprânceană alături de o figură luminată și înalt prea sfințită. Este cel care le-a povestit din prima oră cum e cu iadul și răul care se vor abate asupra celor răi, adică asupra copiilor care nu învață o rugăciune. Clar, cu o rugăciune învățată ajungi direct în rai, unde mai pui că ești considerat și un copil bun.

O profesoară de engleză aflată permanent în ”pragul unei crize de nervi”, că altfel nu știu cum să numesc o femeie care țipă la toți copiii, fără exceptie. Dacă nu ar urla, chiar nu s-ar face înțeleasă de copii, iar pedeapsa aplicată la comun este revoluționară. ”Toți pentru unul și unul pentru toți”. Să sufere obraznicii în tăcere, poate așa s-or învăța toți minte să nu mai deschidă gura în veci.

Lista poate continua cu cadre didactice care nu vorbesc corect gramatical, care folosesc ‘care’ în loc de ‘pe care’, dar acest lucru e un moft, știu prea bine. Așa că propun să trecem la o chestiune arzătoare: banii.

Vă mulțumesc ca în fiecare an în septembrie nu mai am problema banilor. Dispar fără să-mi dau seama. Anul trecut, de exemplu, s-a ajuns, cu toate fondurile și manualele, la aproximativ 500 lei. Bani pentru manuale? Da, ați auzit bine. Am întrebat la seviciu și un singur coleg nu a plătit pentru ele anul trecut. Aș vrea să faceți ceva în privința aceasta. Mă simt discriminata, ce scoala e aia care nu cere bani pentru manuale?

Va multumesc pentru toate lucrurile utile pe care le plătesc la fiecare inceput de an. Cămășile albe sunt în top, acelea care nu se calca sau cele care costă peste 50 de lei bucata sunt cele mai bune.

Urmează videoproiectoarele, laptopurile, calculatoarele, imprimantele și multă, multa hârtie de toate felurile și în toate formele. Știu, nu sunt necesare, dar trebuie să le oferim copiilor cele mai bune conditii de studiu, nu?

Anul acesta va multumesc in special pentru manuale, mai precis pentru lipsa lor. Nici nu va imaginati cata bucurie pe invatatoare si invatatori. Este printre putinele momente in care pot spune cu mana pe inima ca nu e vina lor si ca nu pot face nimic sa rezolve problema. Vă mulțumesc că m-ați scapat de o grijă în plus și de niște bani dați de pomană.

Vă mulțumesc pentru că ați facut din școală un loc mai bun. Acum nu mai există bătăi sau făcut de râs în fața școlii la careu. Sistemul s-a perfecționat, bineînțeles cu ajutorul părinților binevoitori. ”Dai bani pentru binele copiilor, ca altfel… taci din gura si nu te revolti pentru binele copilului, ca altfel…” Nici macar la santaj nu se poate incadra.

V-am scris ca să nu mai plecați urechea la zvonurile care circula cum că sistemul e defect. Eu zic ca mai are mult până să ajungă la nivelul maxim de stricăciune.

Cam aceasta e realitatea pe teren. Nu pentru toate descrise mai sus sunteți responsabil în mod direct, dar aceasta e atmosfera. Nu e nici un haos pentru că nu există manuale. Stați fără grijă! Sistemul s-a repliat, se cer bani pentru diverse caiete pe care să se lucreze, bineînțeles conform programei. Eu zic să mai amânați treaba cu manualele, pentru că, sincer, am rămas fără bani.

Va mulțumesc și vă urez succes în noul an școlar!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Câștigător Survivor All Stars 2024 | Cine ia marele premiu de 100.000 de euro de...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Mama Geta nu o suportă pe Daniela Iliescu? De necrezut ce a putut să spună...
Boala RARĂ cu care a fost diagnosticat Cristiano Ronaldo! A fost deja operat pe inimă
Foștii șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, puși sub control judiciar. Denunțătorul, amenințat că...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
O româncă din Italia a fost găsită într-o râpă adâncă de 30 de metri, după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
O victorie a Rusiei în Ucraina produce frisoane pe continent: Kremlinul ar avea undă verde...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Vouchere de 200 DE EURO decise în România. Cine sunt cei care VOR PRIMI sumele
Vești foarte proaste de la ANM. Luna iunie, una de coșmar
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Preşedintele Cehiei a suferit un accident. Care este starea de sănătate a liderului ceh
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
(P) Ulei pentru cutie de viteze manuală: caracteristici de care să ții cont pentru ca...
×